Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Zeeverkenners

Zeeverkenners

 

 

 

Algemeen

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan en beleef uitdagende avonturen bij de zeeverkenners samen met je vrienden. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuur en ontdek de wereld om je heen!

Het thema dat bij de zeeverkenners centraal staat is het buitenleven. De zeeverkenners zijn relatief zelfstandig en leren samenwerken. Zo worden ze voorbereid op de Wilde Vaart, waar ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Ongeveer 20 tot 30 zeeverkenners vormen een wacht, die onderverdeeld is in bakken van 5 of 6 verkenners. Een bak wordt geleid door een bootsman. De groep heeft éé zeeverkennerswacht, die op zaterdag hun wekelijkse opkomst heeft. De wacht heeft zowel jongens als meisjes. De teamleiding bestaat uit een schipper en stuurlieden.

Zeilen is wat zeeverkenners het meeste doen. Je leert dan ook snel de techniek van het zeilen. Maar ook het onderhoud van de boot is onderdeel van het programma. De winteropkomsten zijn op het land. In de winterperiode leer je onder andere de theorie van het zeilen bij onze zeilschool. Deze theorie kan je in de zomer toepassen op het water, waarbij je ook praktijkexamen kan doen en zo je zeildiploma's behaalt.

Zeeverkenners varen in Lelievletten en ons vaargebied bestaat uit de Wijde Blik, de Kortenhoefseplassen en het Hilversums Kanaal. De boten liggen 's zomers in onze haven in Kortenhoef. In de winter zijn de opkomsten in en rond het clubhuis aan de Diependaalselaan.

Meer informatie over de zeeverkenners kan je vinden via de links onderaan de pagina.

Scoutfit

De Scoutfit van de zeeverkenners bestaat uit:

  • Blauwe blouse
  • Zuiderkruis groepsdas

Contributie

Om de onkosten te vergoeden betaalt ieder lid contributie. Voor meer informatie en de hoogte van de contributie klik hier.

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je een keertje komen kijken? Neem dan vooraf even contact op. Dit kan door het sturen van een zeeverkennersatzuiderkruis.nl (mail). Lees voor meer informatie ook onze speciale 'lid worden?' pagina.

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met de leiding via onze contactpagina.

Opkomsttijden

  • De Poseidonwacht heeft 's zomers opkomst op zaterdag van 09.30 - 13.30 uur en 's winters van 10.00 - 13.00 uur in het clubhuis aan de Diependaalselaan (achterkant).

*Tijdens de zomerstop is er soms een mogelijkheid om mee te doen met het zomerzeilen!