Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Wie zijn wij?

Scouting Zuiderkruis biedt een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding voor jong en oud! Vanaf 5 jaar ben je van harte welkom als jeugdlid of als vrijwilliger bij de grootste scoutinggroep en oudste zeeverkennersgroep in de Regio 't Gooi en omstreken. We zijn de enige groep uit Hilversum die het water op gaat.

 

Doelstelling

Onze groep biedt iedereen - van jong tot oud - de mogelijkheid om zich als individu en als groep te ontspannen en te ontwikkelen aan de hand van het scoutingspel. Dat doen we op het land (Bevers en Welpen) en op het water (Zeeverkenners en Wilde Vaart). Scouting Zuiderkruis is een dynamische en toegankelijke vereniging met als doel kinderen een leuke tijd te laten beleven en iets leerzaams mee te geven!

Dat doel komt ook terug in onze Latijnse lijfspreuk Sola Virtus Invicta(deugdelijkheid is onoverwinnelijk), die uit de Romeinse tijd stamt. Deugdelijkheid is slechts een deel van de echte vertaling. Het woord Virtu (deugdelijkheid) moet je namelijk niet letterlijk nemen. Het staat ook voor eigenschappen, die de Romeinen van weleer als mannelijk (Vir) zagen: moed, lef, kracht en macht.

Tegenwoordig gieten we deze lijfspreuk in een wat moderner jasje. Bij het ouder worden krijgen de leden een toenemende mate van verantwoordelijkheid en wordt van hen een grotere inbreng verwacht. Zo kunnen kinderen zich van jong tot oud blijven ontwikkelen in een uitdagende omgeving.

Scouting

Scouting Zuiderkruis is aangesloten bij de landelijke organisatie Scouting Nederland.

Logo Scouting

Onze jaarlijkse traditionele en sociale activiteiten

We hebben een aantal terugkerende activiteiten die we met de hele Scouting Zuiderkruis doen. Naast deze groepsactiviteiten zijn er ook tal van activiteiten die door de onderdelen apart worden gedaan. Een paar voorbeelden op een rijtje:

Winter Wandel Weekend

Leren zeilen

Scouting Zuiderkruis is niet voor niets een watergroep. Het spelenderwijs leren zeilen staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. De zeeverkenners hebben ieder jaar een paar weken zeilschool. Deze zeilschool valt deels buiten de normale opkomsttijden.

De Scoutfit

Net als de meeste andere verenigingen, komt ook Scouting Zuiderkruis met een duidelijk gezicht naar voren. Scouting Zuiderkruis doet dat door het dragen van een Scoutfit.

Geschiedenis

Onze groep bestaat al honderd jaar en is officieel opgericht in 1919. Het is -voor zover bekend- de oudste, nog actieve zeeverkennersgroep van Nederland. Omdat er in al die jaren veel gebeurd is hebben we een stukje geschiedenis van onze groep op een rijtje gezet.

Organisatie

Elk weekend staat er een grote groep leiding klaar om de kinderen een leuke en uitdagende opkomst te bieden. De leiding wordt ondersteund door het bestuur, groepsbegeleiders, praktijkbegeleiders en andere vrijwilligers. Een compleet overzicht van onze organisatiestructuur is hier te vinden.

Contact

Mochten er na een bezoek aan deze site nog algemene vragen zijn over Scouting Zuiderkruis, dan zijn wij altijd te bereiken per infoatzuiderkruis.nl (mail)! Geïnteresseerd geworden en een keertje komen kijken? Klik dan hier om naar de juiste pagina te gaan! En wil je zien wat we allemaal doen op zo'n zaterdag? Kijk dan ook op onze pagina's op Facebook en Twitter.