Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Wat is scouting?

 

Algemeen

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee jongens en meiden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Alleen al in Nederland zijn ruim 120.000 mensen, jong en oud, lid van scouting.

Visie

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in de natuur. Er zit een visie achter het scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. Elk element van die visie heeft een eigen betekenis:

Samen
Staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen scouting.

Code
Staat voor de normen en waarden (de'spelregels'), de ceremoniën en het fundament van scouting.

Outdoor
Staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

Uitdaging
Staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Team
Staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

Spel
Staat voor het scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).

Geschiedenis

De geschiedenis van scouting gaat meer dan honderd jaar terug. Al snel na de oprichting van scouting ontstonden er ook scoutingorganisaties in Nederland. Inmiddels bestaat scouting al meer dan honderd jaar! Op de website van Scouting Nederland staat een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van scouting.

Samengevat

Scouting is - door het samen doen en de gezamenlijke beleving van het spel - jezelf beter leren kennen, je eigen mogelijkheden ontdekken en gebruiken, anderen en de wereld om je heen ontdekken, om in die wereld iets voor jezelf en anderen te kunnen betekenen.