Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Zomerzeilen

Algemeen

Elk jaar is er in de zomer een zomerstop voor de hele groep, zo ook voor de zeeverkenners. Normaal gesproken zijn er dan geen opkomsten omdat de meeste kinderen en leiding op vakantie gaan. Gedurende de vakantie zal er op een aantal zaterdagen wel de mogelijkheid zijn om te gaan zeilen. Dit noemen wij 'zomerzeilen'.

Het zomerzeilen is met alle zeeverkennerswachten samen. Alle zeeverkenners verzamelen op hetzelfde tijdstip bij het clubgebouw aan de Diependaalselaan. Het kan dus ook zijn dat er niemand van de eigen verkenners en leiding aanwezig is, maar verkenners en leiding van een andere wacht.

Het zomerzeilen gaat alleen door als er genoeg leiding aanwezig is en het weer het toelaat om te gaan zeilen. Vandaar dat er door de leiding altijd een mail wordt verzonden een paar dagen voordat er de desbetreffende zaterdag kan worden gezeild. Hou daarom altijd goed de email in de gaten om te zien of er in de vakantie een mogelijkheid tot zomerzeilen is!

Tijdens het zomerzeilen is de Scoutfit niet verplicht. Het reddingsvest daarentegen wel! Er zijn geen extra kosten aan het zomerzeilen verbonden.

Opkomsttijden

Het zomerzeilen begint meestal om 11:00 uur en duurt tot het eind van de middag. Er wordt verzameld bij het clubhuis aan de Diependaalselaan (achterkant).